سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زندگی نامه سی.اس.لوئیس نویسنده نارنیا

 

   

 جک لوئیس دو سال مانده به آغاز قرن بیستم، در بلفاست به دنیا آمد. در کشوری که آن زمان، ایرلند خوانده می شد و حالا در تقسیم بندی های سیاسی، ایرلند شمالی نامیده می شود. فرزند دوم خانواده ای ثروتمند بود و پدرش را در مقام یک وکیل، خیلی ها می شناختند. آن ها خانه ای بزرگ داشتند با باغی که کودکانه های جک و وارنی (برادر بزرگ ترش) در آن شکل می گرفت و البته کتابخانه ای بزرگ که همه چیز در آن پیدا می شد. اما، کتاب محبوب کودکی های جک، یک چیز بود: جزیرة گنج، نوشتة رابرت لوئی استیونسن.

نخستین کابوس زندگی اش، مرگ مادر بر اثر بیماری سرطان بود. کابوسی که تا پایان عمر هم لوئیس را رها نکرد و دومین محبوب زندگی اش یعنی جوی را هم در سال های واپسین عمر، از او گرفت. در 1908 به مدرسه ای در انگلستان رفت تا برای اولین بار، از ایرلند دور شود. ولی آن قدر با فضای خشک مدرسه بیگانه بود که دو سالی بیشتر، دوام نیاورد و به ایرلند بازگشت. این رفت و برگشت، ادامه پیدا کرد. اما در طول سال های نوجوانی، در کنار تحصیل (که به اجبار پدر بود) او شعر می نوشت و به آموختن زبان های مختلف علاقه نشان می داد. تسلط بر سه زبان فرانسه، آلمانی و ایتالیایی که بعدها در نوشتن فانتزی ها و ساختن دنیاها و زبان های تازه بسیار به کارش آمد، حاصل علاقة همین دوران است.

آقای نابغه

در این که سی. اس. لوئیس نابغه بوده، نمی توان شک کرد. وقتی وارد دانشگاه آکسفورد می شود، همة مقاومت اش در برابر فضای منظم یک آموزشگاه، از بین می رود و در 29 سالگی، با چنین مدارکی از سوی خود آکسفورد، به عنوان استاد فراخوانده می شود: فارغ التحصیل در رشته های زبان و ادبیات لاتین، فلسفه و تاریخ باستان و البته ادبیات انگلیسی. او جوان ترین استاد آکسفورد در آن مقطع است، هر چند آغاز جنگ جهانی اول موجب می شود که به یکباره پا به دنیایی ناشناخته بگذارد. در بازگشت از فضای پر از مرگ، همزمان با درس دادن در دانشگاه، چند کتاب می نویسد که یکی از چهره های لوئیس را در دنیای نوشتن شکل می دهد. انتشار اولین کتابش بازگشت زائر که دربارة مسیحیت و سفری معنوی است، سر و صدای زیادی می کند. برخی او را به خاطر به چالش کشیدن باورهای مذهبی مسیحیت، زیر سؤال می برند. در 1936 عاشقانة روایت عشق را می نویسد که موفقیت چشمگیری در بازار کتاب دارد بعد هم مهم ترین اتفاق زندگی ادبی اش می افتد. او صمیمی ترین دوست همة سال های بعدش یعنی جی. آر. آر. تالکین را ملاقات می کند که سرگرم نوشتن کتابی به نام هابیت است. لوئیس هم که از خلق دنیایی تازه خوشش آمده، سعی می کند در فانتزی نویسی، طبع آزمایی کند. بیرون سیارة خاموش که در 1938 منتشر می شود، آغاز راهی است که عمدة شهرت سی. اس. لوئیس، مدیون آن است.